Skæv bilist knaldet med våben i bilen


Sent natten til fredag studsede en patruljevogn over en bil som kørte rundt i Roskilde med faste prøveskilte.

Klokken var 02.35 da en patruljevogn fra Midt-og Vestsjællands Politi natten til fredag i Roskilde bemærkede en bil i trafikken med faste prøveskilte monteret.

Derfor besluttede patruljen sig for at vinke bilen ind til siden. Her viste en alkometertest at føren umiddelbart ikke var påvirket. I hvert fald ikke af alkohol. For en narkometertest viste derimod, at bilisten – en 45-årig mand fra Roskilde – var påvirket af både kokain, amfetamin, methamfetamin og hash.

Da betjentene visterede bilisten, fandt de ham desuden i besiddelse af et femcifret kontantbeløb, ti gram hash og syv gram amfetamin. Inde i bilen kunne betjentene skimte en økse.LÆS OGSÅ: Regeringen hæver bilafgifterne – så dyre bliver bilerne om lidt!

Ved nærmere undersøgelse fandt betjentene både øksen, en skarpladt pistol, ammunition, en dolk, en låsbar foldekniv og en hardball-pistol.

Derfor blev manden på sigtet for en række lovbrud så som fortrædelse af våben, færdsels og straffeloven. Sidstnævnte blev manden sigtet for at have brudt ‘under særligt skærpende omstændigheder’.

Den 45-årige fremstilles lørdag klokken 13 i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde, hvor anklagemyndigheden vil forlange ham varetægsfængslet.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk