Sjælden japaner til salg: Datzun 260z har 12.800 km på klokken


Hvis du kan leve med rattet i den ‘forkerte’ side, så er her et par linjer om en af de helt tunge sværvægtere indenfor japansk bilindustri i ‘ så god som ny’-stand.

Beskedne 12.800 kilometer har denne legendarisk ’78 Datzun 260z, den første Fairlady, som er netop sat til salg på det engelske auktionsite classiccarauctions, tilbagelagt på sine nu 38 år.

GEMT VÆK I 21 ÅR
På de næsten fire årtier har bilen kun haft to ejere. Den første fra ny i marts 78′ til 1994. Herefter bliver den køb af en entusiast, der kører i bilen yderligere et år.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
I 1995 stiller ejeren bilen til opbevaring. Her står bilen hengemt i 21 år, før den kommet op til overfalden igen i maj 2016.

Fuld og medfølgende historik på bilen vil bekræfte det lave kilometertal
Fuld og medfølgende historik på bilen vil bekræfte det lave kilometertal

Auktionshuset forventer, at prisen på den bronzefarvede Datzun har et hammerslag på mellem 18.000 og 22.000 britiske pund – altså ca. 200.000 kroner i dansk mønt.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Selvom bilen er i ekseptionelt god stand, bør næste ejer påregne lidt arbejde. Bilen har trods alt ikke set asfalt siden midt-90’erne.

SE BILLEDERNE AF DEN GAMLE LADY I GALLERIET HERUNDER

 

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk