Sigtet: Købte Ferrari, Lamborghini og Bentley med corona-hjælp


Herhjemme er de første domme for fusk med coronahjælp allerede faldet, i det store udland findes der også svindlere, som vil snyde med den slags.

En mand fra Californien er blevet sigtet for at have brugt 5 millioner dollars på køb af en række luksusbiler. Penge som han ellers fik som lån af den amerikanske stat, så han kunne holde liv i sin forretning under corona-pandemien.

Men i stedet for at bruge pengene på at afbøde en krisesituation har manden forsødet tilværelse bag rattet af blandt en Ferrari 458 Italia, en Lamborghini Aventador S og en Bentley Continental GT. Det mener den føderale anklagemyndighed i USA i hvert fald.

Derfor blev manden, 38-årige Mustafa Qadiri, anholdt og sigtet for at snyde med de såkaldte ‘payment Protection Program loans’. Udover det er sigtet for et tilfælde af identitetstyveri, seks tilfælde af hvidvask og fire tilfælde af banksvindel.Ifølge amerikanske medier begyndte Qadiri sin svindel i maj sidste år, og måneden efter havde han skrabet 5,1 millioner dollars sammen ved at svindle i alt fire banker. Godt 31,2 millioner danske kroner.

Den amerikanske stat har allerede beslaglagt de dyre biler. Den nyeste er en Bentley’en. En Continental GT årgang 2020.

Bilen havde Qadiri angiveligt købt for PPP-pengene. Desuden er 2,1 millioner dollars, som den 38-årige havde stående på sin private bankkonto, beslaglagt.

Dømmes manden, risikerer han ifølge amerikansk strafferet 302 år fængsel.

 

 Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk