Eneste overlevende Sierra Cosworth prototype søger ny ejer

Hvis du skal have noget virkelig unikt hjem at stå i garagen

Opdatering, marts 2021: Siden vi sidste år skrev om den særlige Sierra, er bilen blevet solgt. Da hammeren faldt, lød beløbet på 52.900 britiske pund. Altså inden for den sum bilen blev vurderet til.


Skal det måske være denne Ford Sierra. Eller rettere det skal det være. For det her er ikke bare hvilken som helst Ford Sierra. Det er en Sierra Cosworth og tilmed en af de blot 10  prototyper, som fabrikkede øvede sig på, før man satte gang i den egentlige produktion.

Det beviser samledatoen da også. Den siger nemlig ’21. november 1985′. Altså hele ni måneder før, Ford satte bilen i produktion.


LÆS OGSÅ: AMG GT Black Series er den vildeste Mercedes til dato

Det er dog mere end bare produktionsdatoen, der sladrer om, at vi her har at gøre med en prototype af en Sierra Cosworth. Eksempelvis mangler sprinklerdysen til bagruden, og dækslet over sikringsboksen er sort. Ikke hvidt som det endte med at være på samlebåndet.

Endelig tyder meget på, at bilen her var en af dem, som Ford viste frem for motorjournalister. Ligesom denne bil havde hovedrollen i fabrikkens reklamefilm ‘Cars Of The Future’.

Eneste tilbage
Ifølge britiske medier er den grå Sierra Cosworth den eneste overlevende af de ti prototyper. 7 blev bygget om til rallybiler, mens tre fik nummerplader på. Af de tre skulle denne altså være den eneste, som stadig eksisterer.

På de år, der er gået, siden bilen kørte af samlebåndet, har den da også set lidt af hvert rundt om i verden. Ford solgte bilen til en privat-mand, hvorefter den i 1994 blev eksporteret til New Zealand.

LÆS OGSÅ: Denne  Sierra Cosworth er endnu sjældnere, der findes nemlig kun fire styk

Her blev den solgt til en lokal Ford-forhandler, som siden solgte bilen videre. Bilen dukkede først op igen i 2009 med 100.000 kilometer på tælleren, hvor den blev købt af en ‘lokal Ford-entusiast’.

I 2016 kom bilen tilbage til England med 106.000 kilometer på tælleren. Her har den stået opbevaret siden. I dag står 109.000 kilometer på tælleren.

Den sidst overlevende ‘pre-produktions’ Cossi i farven ‘moonstone grey’ forventes at indbringe et sted mellem 39.000 og 59.000 britiske pund, når den senere på måneden auktioneres bort.

Altså mellem 319.000 og 482.000 danske kroner.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at se billederne af bilen.