Reklame:

SF90 XX er Ferraris hurtigste gadebil – nogensinde!

Den fås både som lukket coupé, Stradale, og den mere åbne cabriolet, Spider. Antallet af hestekræfter er de samme – nemlig 1.029 i SF90 XX.

Alt i Ferraris modelprogram er vanvittigt. Og med dansk registreringsafgiften oveni bliver det decideret uhyggeligt. Men SF90’eren er bare noget ekstra.

Ikke bare er bilen, Ferraris første bud på en hybrid. Nu er den i forvejen potente V8-model også blevet en del af XX-programmet fra Maranello. Altså er der kommet ekstra meget vanvid på menuet.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Det er for det første lykkes Ferrari-folkene at få 17 hestekræfter ekstra ud af den 4-liters V8-motor, så den ny yder 786 hestekræfter på egen hånd. Men fordi SF90 er født som hybrid, er der mere at komme efter.

Meget mere. Med batteripakken på plads er der svimlende 1.029 hestekræfter at gøre godt med. Og det uanset om SF90 fødes som Stradale – altså coupé med fast tag eller som cabriolet. En “spider”.

LÆS OGSÅ: Direktør frygter, at danskerne mister interessen for elbiler

De sindssygt mange hestekræfter er en førstegangsoplevelse for Ferrari. I hvert fald i en gadebil. Ingen Ferrari, der må udstyres med nummerplader, har nogensinde haft så mange muskler før.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Det betyder også, at 0 til 100 km/t er en disciplin, som er overstået på bare 2,3 sekunder. Topfart er 320 km/t. Med klampen i bund når du i øvrigt fra 0 til 200 km/t på bare 6,5 sekunder.


Reklameblok:


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?