Tjek prisen! Så vanvittigt dyrt er Bugatti-service!

En Bugatti-ejer fra Singapore har regnet på, hvad det koster at holde en Chiron Pur Sport kørende over en periode på fire år - altså alene i service-omkostninger. 

En Bugatti-ejer fra Singapore har regnet på, hvad det koster at holde en Chiron Pur Sport kørende over en periode på fire år – altså alene i service-omkostninger. 


Det er ikke småbeløb Muhammad Al Qawi Zamani fik frem på lommeregneren. Han skal nemlig grave dybt i lommerene for at holde sin Bugatti Chiron Pur Sport kørende.

Vi har regnet i dollars. Og hvis vi lige skal have bilens pris på plads først, så har Zamani givet mindst 3 millioner dollars svarende til 19 millioner kroner for bilen.

Alt service- og vedligehold er omregnet fra Siganpore-dollars til US Dollars. Og de er regnet uden moms og andre afgifter. Alligevel giver det en ret godt ide om ‘mekanikeren-regningen’. Forudsat at bilen altså bare skal til almindeligt service.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Regningen ender på 477.000 dollars over en periode fire år svarende til lige over 3 millioner danske kroner. Her under har vi splittet nogle – ikke alle – omkostningerne hver for sig.

Bugattis serviceprogram: 10 mekanikere til rådighed døgnet rundt – de tager 25.000 dollars for første service v. 16.000 km/14 måneder

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Nye keramiske bremseskiver: 58.000 dollars.

Ny bremsevækse og bremserens: 58.000 dollars.

Nye letvægtshjul: 59.000 dollars hver 14/16. måned

Nye Michelin Pilot Sport Cup 2 XL-dæk: 8.000 dollars.

Nye turboer (skal skiftes hver 42./48. måned) – 26.000 dollars

Nye brændstoftank (skal skiftes sammen med turboerne) 44.000 dollars.

Reklame:

Nye viskereblade: 3.800 dollars.

PS: For de ejere som ser deres Pur Sport som en ren investering – og altså ikke kører i bilerne – koster det et vedligeholdelses-service ‘kun’ 105.000 dollars om året. 

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk