Reklame:

Tjek prisen! Så vanvittigt dyrt er Bugatti-service!

En Bugatti-ejer fra Singapore har regnet på, hvad det koster at holde en Chiron Pur Sport kørende over en periode på fire år – altså alene i service-omkostninger. 

Det er ikke småbeløb Muhammad Al Qawi Zamani fik frem på lommeregneren. Han skal nemlig grave dybt i lommerene for at holde sin Bugatti Chiron Pur Sport kørende.

Vi har regnet i dollars. Og hvis vi lige skal have bilens pris på plads først, så har Zamani givet mindst 3 millioner dollars svarende til 19 millioner kroner for bilen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Alt service- og vedligehold er omregnet fra Siganpore-dollars til US Dollars. Og de er regnet uden moms og andre afgifter. Alligevel giver det en ret godt ide om ‘mekanikeren-regningen’. Forudsat at bilen altså bare skal til almindeligt service.

Regningen ender på 477.000 dollars over en periode fire år svarende til lige over 3 millioner danske kroner. Her under har vi splittet nogle – ikke alle – omkostningerne hver for sig.

Bugattis serviceprogram: 10 mekanikere til rådighed døgnet rundt – de tager 25.000 dollars for første service v. 16.000 km/14 måneder

Nye keramiske bremseskiver: 58.000 dollars.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Ny bremsevækse og bremserens: 58.000 dollars.

Nye letvægtshjul: 59.000 dollars hver 14/16. måned

Nye Michelin Pilot Sport Cup 2 XL-dæk: 8.000 dollars.

Reklameblok:


Nye turboer (skal skiftes hver 42./48. måned) – 26.000 dollars

Nye brændstoftank (skal skiftes sammen med turboerne) 44.000 dollars.

Nye viskereblade: 3.800 dollars.

PS: For de ejere som ser deres Pur Sport som en ren investering – og altså ikke kører i bilerne – koster det et vedligeholdelses-service ‘kun’ 105.000 dollars om året. 


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?