Facebook-bilist sendte egen ulykke live – nu skal hun i fængsel

Foto: Rigspolitiet

En dengang 30-årig kvinde sendte tilbage i 2017 live på Facebook, da hun torpederede to biler. Det skal hun nu i fængsel for, har Retten i Glostrup afgjort.

Tilbage i februar 2020 blev kvinden, der er fra Bagsværd, i første omgang frakendt føreretten i tre år og idømt en bøde på 6.000 kr. Desuden lagde retten 20 dages betinget fængsel og 40 timers samfundstjeneste til kvindens dom.

De 20 dages fængsel skulle dog kun afsones, hvis kvinden inden for et år begik ny kriminalitet. Men det har hun altså ikke kunnet holde. Det oplyser Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.


Afgørelsen kom Retten i Glostrup frem til ved et retsmøde tilbage i december sidste år.

Det hele udspringer af kvindens egen kørsel, som hun i 2017 filmede og sendte live i Facebookgruppen ‘International Hyggegruppe’. En tur der dog endte brat, da kvinden fortsatte overfor rødt og torpederede to parkerede biler, skriver TV2 Lorry.

– Den dømte kunne være sluppet med samfundstjeneste, men nu venter der i stedet et fængselsophold, siger anklagerfuldmægtig Liv Amnitsbøl i pressemeddelelsen fra Vestegnens Politi.

Cirka 200 gange om året beder anklagemyndigheden på Vestegnen retssystemet om at gøre en betinget dom ubetinget.

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over seks år. Email: bj@boosted.dk