Sendte 544 forsinkede fartbøder – nu undskylder politiet

Foto: Twitter.com/Vestegnens Politi

I alt har 544 bilister netop modtaget fartbøder, der er op til to år gamle. “En dybt beklagelig fejl” siger politiet.

Normalt ender bøderforelægget rimeligt hurtigt i e-boksen hos bilister, der bliver snuppet i at trykke for hårdt på speederen. Men en hel bunke bøder fra færdselssager i 2019 er på et tidspunkt ‘forsvundet’ i politiet systemer, det skriver Ekstra Bladet.

Fejlen har man først fået rettet i ordensmagtens rækkee nu, hvorfor i alt 544 bilister i disse dage modtager fartbøder, der er op til to år gamle.

Undskyld – men…
Egentlig troede politiet, at man havde fået rettet op på fejlen allerede i august 2019. Det viste sig dog ikke at være tilfældet, og først nu er der kommet helt styr på sagerne.


De mange bøder er på et tidspunkt ‘låst i systemet’ som en sikkerhedsforanstaltning, fordi en medarbejder på området forlod sin stilling i juli 2019, lyder forklaringen.

Det betyder, at bøderne først sendes ud nu.

– Det betyder, at vi har måttet gennemgå samtlige 544 sager manuelt og generere et brev i hver enkelt sag, forklarer Ole Astrup, der er afdelingsleder i politiets kontor for Automatisk Trafikkontrol, til Ekstra Bladet.


Afdelingslederen kalder sagen ‘meget beklagelig’.

Politiets fejl friholder dog ikke bilisterne. Alle 544 færdselssnydere skal nemlig stadig betale. Det er nemlig først efter to år, at færdselssager forældes, hvis politiet ikke får gjort noget ved dem, eller som i tilfældet her rammes af fejl.