Selvkørende Mustang crasher på Goodwood


Selv uden menneskelig indblanding forsøger Ford Mustang at slå ihjel

‘Selv’ synes at være det alle taler om lige nu. Gør-det-selv, selvbetjening, selvkørende. Det sidste er på læberne hos alle i bilbranchen lige nu. Måske bare ikke ret meget hos Ford i disse timer.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:Mest af alt har den amerikanske automobilgigant lyst til at glemme dagen i dag på Goodwood Festival of Speed, der bød på en selvkørende Ford Mustang fra midt-60’erne. Bilen, vis teknik er designet i samarbejde med tyske Siemens og Cranfield University, blev afsløret tidligere på ugen. Her gik alt selvfølgelig godt.

Bare ikke foran tusindevis af mennesker og rullende livekameraer på den engelske motorfestival. Med hjælpen fra sensorer og superhurtige computere sagde Siemens ellers, at Mustang’en ville være i stand til at komme rundt på Goodwoods legendariske hillclimb-bane med ingen – eller i hvert fald minimal – menneskelig indblanding.

Sådan gik det ikke – spol selv frem til det 24.minut og se.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:

Retfærdigvis skal det siges, at Mustang’ens mange computersystemer faktisk fik den gamle hingst noget mere elegant rundt på banen senere på dagen.

 

Reklame-video:


Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk