Sej knægt: 17-årige Gustav Birch skal køre TCR Europe

Gustav Birch TCR
Foto: Brian Madsen Sport

Det sker ikke hver dag, at en dansker får mulighed for at køre internationale racerløb. Men det er præcis, hvad den unge Gustav Birch fra Brian Madsen Sport skal.

Trods sin unge alder er Gustav Birch ikke nogen rookie, når det kommer til racerbiler i den helt tunge kaliber. Han er blot 17 år gammel, men han har allerede været forbi nogle af de mest seriøse racerbiler på dansk jord.

Efter en succesfuld karriere i gokart, skiftede den unge Birch til egentlige racerbiler i 2019, hvor han deltog i den super fede Special Saloon Car-serie. Det gjorde han også i 2020, og her var bilen en hardcore Porsche 911 GT3, som Gustav styrede ind på en sjetteplads i Extreme-klassen.

Gustav Birch TCR
Gustav Birch er en af de tre kørere, som deltager i TCR Denmark på Brian Madsen Sport-holdet. Foto: Brian Madsen Sport

I samme bil kørte Gustav også med i det hårde Danish Endurance Championship, hvor biler så forskellige som Audi R8 LMS GT3, Peugeot RCZ, Ginetta G40 GT5 og TCR-racere deltager. Men i år er Gustav skiftet til sidstnævnte – de meget populære TCR-biler. Og ikke længere i Endurance-serien, men i den rigtige TCR-serie. Men han skal ikke ‘nøjes’ med at køre TCR i Danmark. Birch har fået lov til at teste sine evner i den europæiske TCR-serie.

Hos Brian Madsen Sport er ingenting overladt til tilfældighederne. Og det gør sig heller ikke gældende for teamets faste kørere. Her snakker vi toppen af poppen med Casper Elgaard som den nok mest kendte kører. Derudover er det Johnny Vejlebo Nielsen og Gustav Birch, der er en del af det topprofessionelle hold, som kører Peugeot 308 TCR.

Og nu skal Gustav altså køre sammen med de bedste TCR-kørere fra hele Europa, når han i weekenden den 18. til 20. juni kører med i selveste TCR Europe.

Gustav Birch TCR
Teamet ved Brian Madsen Sport har kæmpe erfaring, og de har fuldstændig styr på at justere en racerbil, så den yder sit maksimale. Foto: Brian Madsen Sport

Det kommer til at foregå på Circuit Zandvoort i Holland, hvor Gustav vil kunne suge til sig af erfaringen fra blandt andre det meget succesfulde team Sébastien Loeb Racing, som i øjeblikket fører TCR Europe.

Det er super sejt, at den unge Brian Madsen Sport-kører får mulighed for at træne sammen med de bedste af de bedste. Gustav Birch er en af de mest talentfulde unge racerkørere, vi har i Danmark. Et tydeligt bevis på den påstand er forrige weekends flotte resultat på Ring Djursland til premieren på TCR Denmark 2021.

Her vandt Gustav U23-klassen – altså i en alder af bare 17 år. Det er virkelig godt gået! Casper Elgaard endte som nummer tre samlet set, så der var pokaler med hjem til teamet.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Læs mere på www.brianmadsensport.com

Gustav Birch TCR
Gustav Birch er klar til at indtage årets mange TCR-løb for fuld skrald. Og i næste weekend er han inviteret til at køre med i TCR Europe. Foto: Brian Madsen Sport
Kasper Erling er redaktionschef og medejer af Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 20 år. Email: ke@boosted.dk