Seat Arosa med 528 diesel-hk går 0-100 km/t på 2,26 sekunder


0-100 kilometer i timen tager bare 2,26 sekunder med 528 hestekræfter i en diesel-Seat

Oprindelig er den bygget for at være ultraøkonomisk og isbjørne-venlig. Med 528 hestekræfter og lattergas-tilslutning er denne SEAT Arosa dog alt andet end god mod miljøet.

Selv navnet er dysteret. Engelske Darkside Developmemts har nemlig kastet sig over den totale forvandling af den ellers uskyldig økopotte.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Resultatet kan vel knap kaldes for en SEAT Arosa mere. Men i hvert fald ligger der en to-liters TDI-motor koblet til en GTD2872VR-turbolader plus et hav af tekniske godter mellem forhjulene.

LÆS OGSÅ: HGP’s Audi RS6 har 786 hk – endnu mere er på vej

Ses vi til Auto Show?


Uden lattergas er den opsætning god for 406 hestekræfter og 677 newtonmeter. Dramatisk. Men det bliver decideret drabeligt med ‘nitroen’ slået til. Så yder den gule hidsighed nemlig 528,9 hestekræfter og 921 newtonmeter.

0-100 kilometer i timen tager sølle 2,26 sekunder, mens SEAT’en spurter forbi 263 kilometer i timen, inden den rammer målstregen på en 1/2-mil. Det hele i en bil, der  vejer bare 785 kilo.

Læs alt om bilens vilde specifikationer her

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
EN COCKTAIL, DER VIL UD AF STARTHULLERNE – SE VIDEOERNE HERUNDER

NÆSTE SIDE
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk