SE LISTEN: Må din kommune sætte fartgrænsen ned?

Foto: Ksenia Kudelkina

København Kommune er ikke den eneste kommune som vil sænke hastighedsgrænserne. Et nyt forsøg giver 16 andre kommuner lov til det samme. 

Hastigheden i de danske byzoner er 50 km/t. Eller er de? I et nyt forsøg har 16 af landets 92 kommuner nemlig fået lov til at sætte hastigheden ned på udvalgte strækninger. Det blev vedtaget med ‘hastighedsbekendtgørelsen’ tilbage i januar måned. Ved at sætte hastigheden ned fra 50 km/t til 40 km/t skal vejene blive mere sikre, lyder argumentet.

Forsøgsordningen, der skal vare i 3 år, vil dermed give de udvalgte kommuner lov til at udvælge stærkninger, hvor nye færdselstavler kan komme op. I en pressemeddelse skriver Transportministeriet dog, at de udvalgte strækninger ikke vil have væsentlig betydning for den generelle afvikling af trafik.

Dermed skiller forsøgsordningen sig ud fra hastighedsnedsættelsen i København, hvor det politiske flertal vil have hastigheden ned i hele byen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
FAKTA: Disse kommuner må sætte hastigheden ned
Aarhus, Aalborg, Frederiksberg, Allerød, Fredensborg, Frederikssund, Furesø, Gentofte, Hillerød, Hørsholm, Lyngby-Taarbæk, Rudersdal, Odense, Randers, Norddjurs og København.
Kilde: Transportministeriet
Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk