SE BILLEDERNE: Her må bilfolk gerne være, selvom politiet dukker op

Foto: presse-fotos.dk

Selvom politiet kiggede forbi, forløb biltræffet angiveligt fredeligt og uden anholdelser. 

– Først finder vi et sted. Så dukker politiet op. Så finder vi et lidt ringere. Så kommer politiet op igen. Og til sidst står folk ude på vejen.

Den klagesang har bilfolk givet hinanden længe. Og nu kører danskere med benzin i blodet til Sverige. For her – nærmere bestemt Hyllinge uden for Skåne – har politiet tilsyneladende ingen problemer med bilfolk som samler sig. Det viser billeder fra presse-fotos.dk.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Ordensmagten dukker dog op alligevel. Men det er for at sikre sig at ingen af de tilstedeværende har alkohol i blodet. Med en promillegrænse på bare 0,2 har svenskerne nærmest nul-tolerance overfor alkohol i trafikken.

Men derudover kan de bilglade mennesker altså stort set være i fred, skriver presse-fotos.dk. Bl.a. fordi bil-træffet var anmeldt til politiet i forvejen og derfor foregik på helt lovlig vis. Der er da heller ikke meldinger om anholdte i forbindelse med træffet.

Herhjemme forholder det sig modsat. Så sent som i weekenden blev en mand i forbindelse med noget gaderæs i Odense anholdt og sigtet for at agere såkaldt ‘starter’ i forbindelse med ræset.

En overtrædelse af færdselsloven som sidestilles med vanvidskørsel. Derfor risikerer manden nu både fængsel, en klækkelig bøde og en længere periode uden kørekort.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne herunder

Foto: presse-fotos.dk
NÆSTE SIDE
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk