SE BILLEDERNE: Her er VW Passats elektriske søster


I 2023 sender Volkswagen en ny elektrisk topmodel på gaden. Den skal, håber tyskerne, kapre kunder i firmabilsegmentet.

Navnet er ID.Aero, og du skal se den som en elektrisk Passat. Altså i første omgang til det kinesiske marked hvor bilen også produceres. Med tiden kommer der også en udgave af ID.Aero til europæerne, lover Volkswagen.

Den nye ellert er dog ikke ensbetydende med Passat’ens død. Altså stationcar-udgaven. Passat’en med fire døre er nemlig allerede lagt i graven. Den europæiske udgave skal bygges på et af VW’s samlebånd i Tyskland.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bilen, VW lige har præsenteret, er godt nok kun et koncept. Men et koncept der ser meget færdigt ud. Teknikmæssigt bliver den nye model da også til at kende. I hvert fald for dem der allerede har stiftet bekendtskab med de øvrige ID.-modeller.

En ID’er som vi kender den
Faktisk er ID.Aero baseret på samme teknik som ID.4 og den større ID.Buzz. Det vil sige et batteri på 77 kWh. VW skulle dog have fundet ud at at udnytte strømmen bedre, hvilket giver en rækkevidde på 620 kilometer mellem hver opladning. Næsten 100 kilometer mere end selv den mest sparsommelige ID.5.

Ses vi til Auto Show?


Men det er stadig noget mindre end de 700 kilometers rækkevidde, som rygtet sagde, at bilen ville få. Endnu er der ingen meldinger om hverken danske priser eller opladningsmuligheder. Det forlyder dog, at udgaven med hurtigladning vil kunne nøjes med 10 minutter i en stikkontakt. Så skulle der være ‘juice’ nok til 230 kilometer.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk