Schumachers Ferrari-racer kan blive din


Find millionerne frem – en helt særlig Ferrari leder efter et nyt hjem.

Han vandt godt nok ikke verdensmesterskabet for 24 år siden. Men det blev alligevel til fire løbssejre i en Ferrari F300 det år for Michael Schumacher. Og nu kan det ene af syv chassiser, som italienerne byggede til Schumacher det år, blive din.

Altså hvis du da har et sted mellem 6 og 8 millioner liggende. I dollars – altså. Chassiset bærer nummer 187, og i bilen kørte Schumacher sig til sin anden sejr i 98-sæsonen. Nemlig under Canadas grand prix. Et løb han vandt med et forspring på vanvittige 16 sekunder ned til nummer to, Benettons Giancarlo Fisichella.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Efterfølgende vandt Schumacher både Frankrigs, Englands og Italiens grandprix i chassis nr.187.

Ifølge RM Sotheby’s er chassiset det eneste i hele Ferraris Formel 1-historie, der har kørt i og vundet tre grandprixer i streg. Motoren følger endda med. Du behøver altså ikke engang tænke dig til, hvordan Schumacher mon har haft det med den skrigende, 3-liters V10’er og 800 hestekræfter ved 17.900 omdrejninger i minuttet i ryggen. Du kan selv opleve det.

Ses vi til Auto Show?


Bilen beholdt Ferrari i fabrikssamlingen indtil september 1999, hvor den blev solgt til en privat samler. Siden forsvandt bilen ud af offentlighedens søgelys. Og først nu næsten et kvart århundrede senere er den dukket op til overfladen igen.

At prisen ikke er helt ved siden af, vidner salget af chassis nummer 189. Den bil brugte Schumacher også i 1998. Blandt under Tysklands grandprix. Bilen blev solgt for 4,9 millioner dollars.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af bilen

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
NÆSTE SIDE
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk