Schmiedmann i aktion: Skal redde sjælden E30 M3 EVO II

Foto: media.schmiedmann.com

Schmiedmann er klar til redde en tyveriskadet E30 M3 Evo II, som er på vej helt fra Cypern til Odense 

Da billederne af denne røde karosse på fire flade hjul tikkede ind i indbakken, havde selv webredaktør Bjørn, som ellers er BMW-mand til fingrespidserne, svært ved at tro det. Det her er en BMW E30 M3. Dog ikke hvilken som helst M3.

Bilen her er én af de blot 501 eksemplarer af E30 M3 Evolution II, som mellem februar 1987 og sommeren 1988 blev produceret efter homologeringsreglerne i DTM. Lige denne brugte BMW ovenikøbet selv som pressebil. Ja, faktisk har den 2.3 liters S14 rækkefire kun kørt 45.000 kilometer på sine 30 år.

Efter et tyveri, som desværre efterlod den tyske standardvogns-legende i en sørgelig stand, er det dog rimelig ubegribeligt. Men netop derfor står bilen nu på et containerskib med kurs fra Cypern mod Danmark. Efter et besøg i Odense har ejeren nemligt valgt, at de danske specalister fra Schmiedmann skal bringe BMW’en tilbage til livet på de cypriotiske veje.

Lige nu er det svært at se en bil, som blev bygget for at bide bagdæk med Mercedes 190E 2.5-16 i DTM, for sig. Men her på redaktionen følger vi spændt med i genoplivningen, så Ur-M3’eren kan komme tilbage i stand, der er bilens ikoniske status værdig.

HERUNDER KAN DU SE BILEN, SOM DEN SER UD NU PÅ VEJEN TIL DANMARK