HVAD?! Saudi-Arabien vil købe hele Formel 1 for VANVITTIGT beløb

Foto: Zak Mauger / LAT Images

Stenrige Saudi-Arabien er klar til at købe rettighederne til Formel 1. Hvis altså Liberty Media vil af med dem.

Formel 1 følger stadig den international motorsports-organisations FIA’s regler. Og sådan vil det også være, hvis ejerkredsen Liberty Media gerne vil af med rettighederne til motorsportens kongeklasse.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

LÆS OGSÅ: Går der virkelig 200 ton jord på ET elbil-batteri?

For i kulissen står Saudi-Arabiens statslige investeringsfond angiveligt klar til at overtage hele cirkusset. Faktisk har de allerede givet et bud på ‘mere end 20 milliarder dollars’ for rettighederne. Men det er dog også noget, som amerikanske Liberty Media allerede har afvist. Det skriver det amerikanske nyhedsbureau Bloomberg.

De kan jo ombestemme sig
Mediet, der henviser til kilder med kendskab til buddet, skriver dog også, at saudierne står klar til at springe til, hvis Liberty skulle vende på en tallerken. Formel 1 er dog langt fra den eneste sport, som saudierne gerne kaster statens midler efter.

Reklameblok:Landet har blandt andet købt sig ind i den engelske fodboldklub Newcastle United. Ligesom Saudierne gerne vil lægge græs til VM-slutrunden i 2030. Saudi-Arabien har da også et løb på Formel 1-kalenderen. I år køres det som mesterskabets tredje runde i weekenden 17.-19. marts.

Hvad angår Formel 1, blev rettighederne senest handlet i 2017, da Liberty Media betalte 301 millioner dollars for at overtage sporten.

Foto: Andy Hone / LAT Images
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk