Samme bilist snuppet 15 gange uden kørekort – nu er bilen beslaglagt

Arkivfoto: presse-fotos.dk

Har du ikke et kørekort, må du ikke køre bil. Så simpelt er det. Men det er det ikke alle der forstår.

Mandag aften i denne uge stoppede Midt- og Vestsjællands Politi en 44-årige kvinde fra Kalundborg. Og det har ordensmagten gjort mange gange før.

Det skriver politikredsen i døgnrapporten.

Den 44-årige kvinde, viser det sig, er særdeles godt kendt af politiet. Hun sætter sig nemlig ofte bag rattet med en promille, som er langt højere end de tilladte 0,5. Mandag aften var det således 15. gang, at kvinden blev stoppet uden førerret. Kørekortet fik hun frakendt i 2018, og det i en periode på fem år.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Samme bil igen og igen
Så ikke bare blev hun stoppet uden kørekort – og ovenikøbet i frakendelsestiden – det viste sig også, at kvinden havde drukket. Bilen, kvinden kørte i, var ikke hendes egen. Men fordi hun gentagende gange er blevet stoppet i netop den bil, slipper ejeren – en anden kvinde – ikke bare med en bøde for at have overladt bilen til en person uden kørekort.

Politiet besluttede nemlig også at beslaglægge bilen med henblik på konfiskation. Ifølge Midt- og Vestsjællands Politi protesterede bilejeren ikke over beslaglæggelsen.

Hvad angår den 44-årige blev hun efter en kortvarig anholdelse i forbindelse med en blodprøvetagning løsladt igen. Nu kan nu forvente at høre fra politiet, når promillen i hendes blod er fastslået.

Flere billeder: presse-fotos.dk

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk