Sætter rekord – igen! Nu koster en liter benzin 14,19 kr.

Fredag morgen kostede en liter blyfri 95-benzin 14,19 kr. Dermed har literprisen ikke bare sat rekord igen, den er også steget 9 øre siden i går.
Foto: Rudy og Peter Skitterians

Fredag morgen kostede en liter blyfri 95-benzin 14,19 kr. Dermed har literprisen ikke bare sat rekord igen, den er også steget 9 øre siden i går.

Literprisen på benzin er på himmelflugt i øjeblikket. Faktisk er den over de sidste par dage intet mindre eksploderet rundt omkring i Danmark. Og fredag morgen bød så på endnu en kedelig rekord.

Her var listeprisen for en liter blyfri 95 nemlig helt oppe på 14,19 kr hos Q8. Det viser tal fra Drivkraft Danmark, som overvåger de danske benzinpriser. Det er hele 9 øre dyrere end den hidtidige rekord, som ikke er mere end et døgn gammel.

Som vi her på Boosted tidligere har beskrevet, skyldes det enorme prishop flere ting.Blandt andet at de olieproducerende lande holde produktionen kunstigt langt nede, hvilket presser prisen op, fordi flere og flere i tank med genåbningen efter coronapandemien vender tilbage til vejene og dermed pendlerlivet.

Prisen på olie og benzin er dog ikke det eneste der stiger i pris i øjeblikket. Det samme gør naturgas og strøm. I Danmark blandt andet fordi vandkraftværker i Norge ikke producerer så meget energi som tidligere. Det skyldes igen, at der ikke er faldet så meget regn.

Men vi skal tilbage til 1982 for at finde det tidspunkt, hvor benzin i Danmark var dyrest. Literprisen på 6,60 kr. ville i nutidskroner svare til 15,68 kr.

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk