Sænker prisen – her sparer du 4 kr. på en liter benzin

Snart er der mere end bare billige bajere at hente lige ovre på den anden side af den dansk-tyske grænse. Benzin-og dieselprisen sættes nemlig kraftigt ned.


Et stykke tid først på året, hentede tyskere bosat i grænselandet deres benzin og diesel i Danmark. Det er ganske enkelt billigere. Men fra 1. juni og tre måneder frem går trafikken den anden vej.

Den tyske regering har nemlig besluttet at sætte benzin- og dieselpriserne drastisk ned. Prisene på brændstof sættes ned som en del af en omfattende coronahjælpepakke til det tyske samfund. Benzinen kommer til at koste et sted mellem 12 og 13 kr. literen.

– På denne måde reducerer vi brændstofpriserne til niveauet før krisen,« udtalte SPD-parlamentsmedlem Carlos Kasper i forbindelse med vedtagelsen. Det skriver Rheinische Post.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Dermed vil brændstofpriserne være sat ned til det absolutte minium som er tilladt inden for de 27 EU-landes grænser. Lige nu ligger prisen på en liter benzin i Tyskland på cirka 15 kr. Men det tiltag vil skære 0,295 euro af prisen. Eller lige omkring 2,20 danske kr.

Ifølge Carlos Kasper vil hjælpepakken spare folk, der er afhængig af transport, for hvad der svarer til 1 milliard euro om måneden. Og det i øvrigt i samtlige af de tre måneder hjælpepakken gælder.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Herhjemme har et borgerforslag om at sænke brændstofpriserne for længst opnået støtte nok til at ryge en tur i folketingssalen. I et svar til Skatteudvalget skriver skatteminister Jesper Buus (S), at benzinprisen godt kan sænkes med mere end 15 øre pr. liter før moms. Men det kræver, at EU giver lov. Sker det, vil benzinen i Danmark koste omkring 9 kr. literen, og det er ikke sket siden 2009.

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk