Sælger vil se pengene, før du må se denne Peugeot


Indrømmet. Der er selvfølgelig ikke tale om hvilken som helst model fra det franske mærke.

Nej, her har vi at gøre med en 205 Turbo 16 Evo 1. Et af de bare 200 centermotoriserede eksemplarer, som Peugeot dengang i 1980’erne skulle bygge til offentligheden, hvis fabrikken ville deltage i Gruppe B-rally.

Og det ville franskmændene, derfor har vi den vanvittige Turbo 16. Priserne har altid været pebret, men på det seneste er de direkte eksploderet.


I 2017 blev et eksemplar solgt for 185.000 euro svarende til 1,3 millioner danske kroner, og siden er prisen kun gået én vej – opad. Hos Luxury Car Consulting i Frankrig har man en Turbo 16 til salg, men de vil ikke vise den frem til hvem som helst. Faktisk kan man ikke engang få lov at se billeder af bilen på forhandleren egen hjemmeside.

Desuden er det meget tyndt med information om bilen. Det oplysningen ikke engang, hvor langt bilen har kørt.

Carscoops skriver, at de blev bedt om at fremsende bankoplysninger, som dokumentationen for, at “de” havde pengene stående. Det er nemlig ikke småpenge, vi her taler om.

Nej, forhandleren forlanger 450.000 euro for bilen. 50.000 euro mere end hvad en anden Turbo 16 blev sat til salg for tilbage i marts i år.

Om bilen så rent faktisk kan handles, for hvad der på dansk svarer til 3,3 millioner kr., er et andet spørgsmål.Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk