Sælg alt hvad du ejer…igen: Verdens første Shelby Cobra til salg


Skal du have en sand legende på fire hjul holdende i garagen? Ja, så er det nok en god idé at begyndte på at trylle din bankrådgiver om et ekstrafedt lån allerede nu.

LÆS OGSÅ: VIND SOMMERENS FEDESTE V8-GRILL

Auktionshuset RM Auctions har nemlig en sand, amerikansk motorrevolution stående, som bare venter på sit hammerslag. Intet mindre end verdens første udgave af Shelby Cobra fra 1962 er under hammeren i weekenden d.19-20 august. Bilen, der var så stor interesse for, at Caroll Shelby himself holdt kunder og pressen hen ved at påstå, at der var flere end den ene vogn, han præsenterede med Ford V8’er på basis af en AC Ace.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
boosted_nytbanner

Bilen blev ganske enkelt malet om ad flere omgange for at narre pressen til at tro, at der var flere biler end den ene. Men den er god nok. Bilen her er med chassisnummer CSX2000 og dermed den første AC Shelby Cobra, nogensinde! Bilen udgjorde en prototype for samlebåndet af de første “shelby-biler” og har kun haft én ejer – Shelby selv!

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


LÆS OGSÅ: SÆLG ALT HVAD DU EJER – BMW E46 M3 V10 TIL SALG

Carroll Shelby gik bort i 2012 i en alder 89, men det var hans CSX2000, der for altid ændrede motorsportshistoiren og sidenhen gav os nogle af de vildeste kreationer, bil-verden nogensinde har set. Med den historie tør vi slet ikke tænke på, i hvilken prisleje det endelige hammerslag falder. Men dyr, det bliver den – astronomisk dyr.

KLIK I GALLERIET HERUNDER FOR FLERE BILLEDER AF VERDENS FØRSTE AC SHELBY COBRA

 

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk