Sådan vil Renault tjene 17 milliarder ekstra om året

Der er gode penge i at tænke sig lidt om. I hvert fald hvis man spørger Renault.


2,3 milliarder euro eller 17,1 milliarder kroner. Altså om året.

Så mange penge mener Renault der er at hente i fabrikken nye initiativ, der går ud på at genanvende så meget som overhovedet muligt fra gamle biler. NEUTRAL kalder franskmændene virksomheden bag.

LÆS OGSÅ: SÅ LANG GÅR BMW FOR AT GENBRUGE EN UDTJENT BIL

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Ifølge Renaults egen tal er 85 procent af alle moderne biler i dag lavet af genbrugsmaterialer, og hvert år sendes 11 millioner biler alene inden for Europas grænser til skrot.

Med det nye initiativ vil Renault genanvende alt det fra gamle biler, som man overhovedet kan, siger chefen for Neutral-programmet Philippe Bachaud. Noget andet er det nye virksomhed vil være den absolut største af sin slags inden for genanvendelse af elbil-batterier.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Kan virksomheden bliver det, vurderer Renault, at der er over 17 milliarder kroner at tjene om året. For at nå dertil skal der dog også bruges penge. Så frem mod 2030 vil Renault bruge 500 millioner euro eller 3,7 milliarder kroner på at udvikle Neutral og sit eksisterende genanvendelses-program.

 

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk