Reklame:

Sådan vil brandvæsnet slukke brændende elbiler

De skal bruge én container og noget vand. Vildt meget vand. 

Det sker heldigvis sjældent. Men når det sker er brande i elbiler noget nær umulige at slukke. Tirsdag nat fik Nordjyllands Beredskab dog alligevel mulighed for at gøre forsøget med et nyt slukningskoncept rettet specifikt mod elbiler med fut i.

Elbilen blev ganske enkelt sat ned i en container som efterfølgende blev fyldt med vand. Og så fik flammerne ellers lov til at rase ud. Der er nemlig ikke så meget andet at gøre, når først ilden har fået fat i batteripakken.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Spørgsmålet er så, hvad der skal ske med den store mængde vand bagefter. Og det er der umiddelbart flere muligheder i. Men fordi man i Aalborg ikke har de store erfaringer med slukningsarbejde i elbiler på den måde, vil man tage kontakt til Odense kommune.

Her ved man nemlig mere om metoden. Det skriver Nordjyske.

I Aalborg vurderer en miljøsagsbehandler, at vandet fra branden kan udledes som almindeligt spildevand, hvis det køres gennem et rensningsanlæg først.

– Man undersøger batteriet, som sidder i den her elbil for at se, om det har indvirkning på vandet, og om der kan ske udvaskning af tungmetaller. Der kan også være noget olie eller lignede, som vi skal have styr på, lyder svaret til avisen.

Reklameblok:
Hvis vandet ikke kan ledes ud et rensningsanlæg, skal det transporteres hele vejen til Fyn, hvor en specialist vil tage sig af det.

 

 
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?