Sådan udtaler du Lamborghinis modelnavne korrekt

Sådan udtaler du Lamborghinis modeller
Foto: Heather Ballentine

Siger du også “Lambårdjini Kauntak”? Det er desværre ikke helt sådan, det skal siges. Her kan du lære, hvordan de svære Lamborghini modelnavne skal udtales korrekt.

Det er en udbredt misforståelse, at Lamborghinis mange til tider kryptiske modelnavne skal udtales på italiensk – eller endnu værre med amerikansk dialekt. Men modellerne er navngivet efter spanske ord, så derfor er det den spanske udtale, vi skal finde frem.

Men hvordan siger man egentlig navnet Lamborghini korrekt? Jo, her er det nemlig korrekt med den italienske udgave, hvor du ruller på r’et (hvis du kan) og udtaler g’et som et dansk g som i gris. Altså ikke den bløde dj’lyd ved g’et, som mange gør herhjemme.


Sådan her skal Lamborghini udtales:

Hvad så med Lamborghinis modelnavne, der altså er spanske? Her er der også lavet en fin guide til dig, som vil udtale det helt korrekt. En spansk Lamborghini-medarbejder lærer fra sig i videoen herunder.

Men til syvende og sidst forstår de fleste jo godt, hvis du siger det lidt forkert. Men nu ved du i hvert fald, hvordan det bør siges.

 Kasper Erling er redaktionschef og medejer af Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 20 år. Email: ke@boosted.dk