Sådan ‘stjal’ Holland et Formel 1-løb fra Danmark

Zandvoorts grandprix fik comeback, fordi gadeløbet i København ikke blev til noget på Formel 1-kalenderen.
Foto: Scuderia Ferrari/PR

Zandvoorts grandprix fik comeback, fordi gadeløbet i København ikke blev til noget på Formel 1-kalenderen.

I søndags kørte Formel 1-feltet på Zandvoort-banen i Holland for første gang siden 1986. Men de skulle have kørt i Københavns gade for første gang – nogensinde. Men sådan blev det ikke.

Det kan BT nu afsløre. Planerne om et Formel 1-løb i København blev sået i 2017 af den daværende videnskabsminister Helge Sander (V) og erhvervsmanden Lars Seier. Man holdt da også møder med Formel 1-organisationen allerede samme år.

Politisk opbakning var der også at spore. Både fra den daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), finansministeren og erhvervsministeren støttede offentligt planerne om Formel 1 i København.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
– Formel 1 vil jo give København en kolossal branding, for der er 400-500 millioner mennesker, der ser med på tv, sagde erhvervsminister Brian Mikkelsen dengang til BT.

Skiftede pludselig mening
I de følgende måneder blev projektet mere konkret, og selv Le Mans-vinder og tidligere Formel 1-kører Jan Magnussen var med inden for at finde en passende rute rundt i hovedstaden.

I 2018 var Formel 1-toppen så i København for at se på forholdene. Men så i sensommeren skiftede den daværende overborgmester i København, Frank Jensen (S) mening. Det knuste drømmen om at trække motorsportens kongeklasse til Danmark. Hvorfor fik han aldrig rigtig forklaret.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
I stedet vendte Formel 1 sin opmærksomhed mod Zandvoort.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk