Sådan spotter du politiet i civil

Foto: Facebook.com/Civile politibiler og Fotovogne

Ikke alle biler i politiets vognpark skriger af ‘blå blink’ – og så alligevel de civile patruljevogne er også til at genkende.

Gule reflekser og ‘Politi’ skrevet med store, blå bogstaver henad siden og blink på taget – sådan genkender de fleste en patruljevogne.

Men dansk politi råder også over biler, der gør næsten alt for at skjule, at ordensmagten sidder bag rattet. Oftest i jagten på fartsyndere.

Her får du et par gode råd, så du kan skelne ‘Bent Betjent’ i civil fra mængden. Og husk så lige – politiet er ‘the good guys’, de gør blot deres arbejde. Stop dit hyleri, hvis du alligevel bliver vinket ind til siden.



LÆS OGSÅ: Politiet deltog i gaderæs i Randers

Hvilke biler er det? Den civile vognpark
Det er svært med hundrede procents sikkerhed at sige noget om, hvordan politiets civile vognpark ser ud. Det er ikke sådan noget, de lige lægger offentligt frem. Men du kan godt regne med, at biler som Volkswagen Passat Variant, Mercedes C-Klasse, BMW 3 Serie Touring og Ford Mondeo er blandt favoritterne. Men politiet har faktisk også taget en række Volvo V90’ere i brug – og det er ikke kun som hundevogne.

Gerne lakeret i en grå nuance – det kan både være koksgrå og sølvgrå. Sort og mørkeblå er også populære farver.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at læse videre



Næste side
Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk