Sådan ser den nye Civic Type R – måske – ud

Et russisk site mener at have revet camouflagen af den næste Civic Type R, før Honda er klar til at gøre det.

Et russisk site mener at have revet camouflagen af den næste Civic Type R, før Honda er klar til at gøre det.

Det er snart tid til en ny Civic Type R. Honda har produceret den nuværende model, FK2’eren, siden 2015. En bil der, da den kom frem i den grad delte vandene.

Nogen kunne lide designet, andre kunne bestemt ikke. Det var i øvrigt præcist det samme, som blev sagt om forgængeren – FN2. Og den var om muligt endnu mere syret at se på.

Men nu er det altså tid til en ny Type R. Altså lige om lidt. For Honda har endnu kun vist bilen i ført camouflage. Men det mener Kolesa ikke kan skjule bilens egentlige linjer. Så her er den nye Typer R.Til forskel fra både den nuværende Type R, og bilen før den, ser den nye model meget mere afdæmpet ud. Nu er det mest særpræget på bilen faktisk udstødningen. Den er nemlig stadig tredelt. Men til forskel fra den nuværende model er afgangrøret i midten nu det største.

Motormæssigt holder Honda stadig kortene uhyrligt tæt til kroppen. Men det forventes, at japanerne ‘genbruger’ den to-liters, firecylindrede turbobenziner. Dog med lidt opdateringer. Den nuværende model har 320 hestekræfter.

Den nye Civic Type R bliver muligvis også den sidste af sin slags med benzinmotor. Sidste år meldte japanerne nemlig ud, at man dropper alt benzin og diesel i 2023. Så den nye Civic Type R har travlt.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk