Annonce:

Sådan må du tage firmabilen med på ferie – uden ekstra skat

Over 74.000 danskere kan med arbejdsgivers accept køre på sommerferie i firmabilen uden at blive beskattet yderligere.

Sommerferien nærmer sig, og for mange danskere betyder det bilferie til udlandet. Har man en firmabil til rådighed, kan det være en økonomisk fordel at bruge den til feriekørsel – og det vel at mærke uden at betale ekstra i skat.

Ifølge skatteekspert Alex Nielsen fra rådgivningsvirksomheden Azets er det nemlig tilladt at tage firmabilen med på ferie, både i Danmark og i udlandet, uden yderligere beskatning – så længe man har arbejdsgivers accept.

Det gælder for de over 74.000 danskere, som ifølge Skattestyrelsens seneste tal har fri bil gennem jobbet.

Artiklen fortsætter efter annoncen:

Fast beskatning – uanset feriemål og kilometer

Beskatning af fri firmabil er en såkaldt rådighedsbeskatning, hvilket betyder, at medarbejderen bliver beskattet af bilens værdi uanset, hvor meget og hvor bilen bruges privat. Med andre ord: Ferie i Sydeuropa tæller ikke ekstra.

Beskatningen dækker alle bilens driftsudgifter, herunder ejerafgift, forsikring, reparationer og vedligeholdelse. Arbejdsgiveren kan dække disse udgifter – også under udenlandskørsel – uden at medarbejderen bliver beskattet yderligere.

Det gælder også, hvis medarbejderen selv betaler og får refunderet beløbet efterfølgende.

“Beskatningen er fast og uafhængig af den faktiske brug, så det er en reel mulighed for mange danskere at tage firmabilen med på ferie uden ekstra skat, hvis blot arbejdsgiveren godkender det,” forklarer Alex Nielsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen:

Ikke alt er skattefrit: Personalegoder beskattes særskilt

Selvom bilens drift er dækket af rådighedsbeskatningen, gælder der andre regler for udgifter som færgebilletter, broafgifter og parkering. De betragtes som personalegoder og er derfor skattepligtige, også selvom arbejdsgiveren betaler.

“Hvis arbejdsgiveren dækker udgifter til eksempelvis færge eller motorvejsafgift, skal medarbejderen beskattes af beløbet. Det er ikke inkluderet i den almindelige beskatning af fri bil,” understreger Alex Nielsen.

Feriekørsel i firmabil kan give store besparelser

Selv hvis man selv betaler for brændstoffet i udlandet, kan der være økonomiske fordele. Medarbejderen kan få fradrag for brændstofudgifter, som behandles som egenbetaling og modregnes i firmabilens skattepligtige værdi.

Artiklen fortsætter efter videoen:

“Man kan med fordel gemme kvitteringer fra brændstofkøb i udlandet og aflevere dem til arbejdsgiver. Beløbet kan registreres hos SKAT og reducere beskatningsgrundlaget for fri bil,” forklarer Nielsen.

Reglerne kort: Sådan bruger du firmabilen på ferie

  • Beskatning sker ud fra bilens værdi – ikke antal kørte kilometer
  • Driftsudgifter dækkes af arbejdsgiver uden ekstra skat
  • Udgifter til færge, bro og parkering beskattes som personalegode
  • Brændstofudgifter kan fradrages ved korrekt dokumentation
  • Du skal have arbejdsgivers accept for feriekørsel i firmabilen

I en tid med høje benzinpriser og stigende ferieudgifter, kan det altså være en god idé at undersøge mulighederne for at tage firmabilen med på ferie – helt lovligt og med skattefordel.

Tak fordi du læste med. Har du set en fejl i artiklen? Så fortæl os det: [email protected]

Mere efter annoncen:
Læs flere artikler efter annoncerne:
Redaktionen
Redaktionen
Boosted.dk er Danmarks største bilmedie med op mod en million unikke brugere og syv millioner sidevisninger hver måned. Har du en idé til en god historie? Så skriv til [email protected]
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Få vurderet din bil - gratis!

Auto Show Annonce

Nyheder til dig

Annonce:

Få gratis nyhedsbrev fra Boosted:

Noget er galt. Tjek venligst det udfyldte.
Tak for din tilmelding!

Flere populære artikler

Læs også