Sådan lader du din elbil op

Sådan lader du din elbil op

Dette indhold er sponsoreret.

Som ejer af en benzinbil vænner man sig hurtigt til, at bilen skal tankes op med benzin for, at den kan køre. Med en elbil skal man i stedet vænne sig til bilopladning, og her er der både mulighed for at lade op derhjemme eller ved en offentlig ladestander. I denne artikel kan du blive klogere på de forskellige måder, du kan lade din elbil op på samt fordelene og ulemperne. 

Stikkontakt

Du kan lade din bil op i en helt almindelig stikkontakt, men det anbefales kun som en nødløsning, for det går meget langsomt. Derudover skal du også være helt sikker på, at el-installationen er godkendt til opladning af elbiler. Det er ikke en optimal løsning til daglig, og du bør derfor lade din bil op på andre måder til hverdag. 

Offentlig ladestander

Der står offentlige ladestandere mange steder efterhånden. For nogle er det en god løsning kun at bruge offentlige ladestandere, for eksempel hvis de bor et sted, hvor de ikke kan have deres egen ladeboks. Andre vælger at lade delvist derhjemme og delvist på offentlige ladestandere. Fordi de er offentlige og tilgængelige for alle, kan du opleve kø, når du skal bruge dem, og du kan også opleve, at det er dyrere sammenlignet med at lade op derhjemme.

Der kan også være tidsbegrænsning på, hvor længe du må lade op. Der er flere forskellige udbydere, og nogle af dem tilbyder et abonnement, hvilket ofte betyder, at du kan spare penge på strømmen og få andre fordele. Den offentlige ladestander er dog kun en optimal løsning, hvis du ikke kan have ladeboks derhjemme.

Ladeboks derhjemme

Har du mulighed for det, så lad din bil op derhjemme, enten ved at leje en ladestander eller ved at købe en selv. Så kan du for eksempel lade op om natten, så din bil er klar til kørsel, når du skal på arbejde om morgenen. Det gør det langt nemmere at have en elbil. Der findes webshops, der er specialiseret i at sælge ladebokse og tilbehør til elbiler online, som har de nødvendige kompetencer til at vejlede deres kunder til at vælge de helt rette produkter.

Et populært valg er Easee Home ladeboksen, som du kan leje til at have derhjemme, og hvor der er en fast månedlig abonnementspris. Boksen er udstyret med Wifi, så det er nemt at holde øje med strømforbruget og at følge med, når din bil bliver opladet. 

Artiklen fortsætter efter reklamerne:
Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk