Sådan er loven: LaFerrari smuglet ind i Sydafrika skal knuses

23d2ed955ee441608b745790c4ddecae

LaFerrari-ejer har ikke kunne betale skat og afgifter på sin hyperbil. Hvad værre er, bilen må slet ikke være i Sydafrika. Derfor skal den nu destrueres

Der blev lavet 500 eksemplarer af coupé-udgaven af den vildeste gade-Ferrari nogensinde; LaFerrai. Står det til de Sydafrikanske myndigheder bliver tallet af eksisterende biler inden længe mindsket med én.

Der sker efter, at en LaFerrari-ejer forsøgte at bringe sin bil ind i det afrikanske land tilbage i 2014. Det lykkedes dog ikke for ejeren at betale den skat og afgift, der blev pålagt bilen ved ankomsten, skriver mediet fin24.com.

Reklameblok:Som resultat heraf har den italienske hyperhingst stået opbevaret i en lagerbygning de sidste tre år, mens myndighederne har afventet ejerens skatte-og afgiftsbetaling. Det er i den lange periode dog aldrig sket.

Ejeren kunne tilsyneladende ikke finde midlerne til afgiften, så nu skal hyperhingsten dø

FRIGIVET TIL EKSPORT
I stedet har ejeren forsøgt at udtænke et plot, der alligevel skulle gøre ham til den muligvis bedst kørende på sydafrikansk jord. I februar i år indleverede Ferrari-ejeren nemlige en eksport-erklæring på bilen, der skulle føre hyperhingsten over grænsen ved Zimbabwe og gennem Zambia, for at bilen endeligt kunne lande i DR Congo.

Allerede dagen efter blev bilen dog stoppet på vej retur over samme rute til Sydafrika. Noget skattemyndighederne langt fra ser med milde øjne på. Derfor har ejeren nu fået et brev, der gør ham bevidst om bilens videre og endelige skæbne.

Reklameblok:Reklamelink:
Mangler du dæk og fælge til bilen? Klik her og se vilde tilbud!

Kan ejeren ikke retfærdiggøre importen og betale afgiften, knuser myndighederne ganske enkelt bilen. Hvad værre er, så må bilen faktisk slet ikke sætte sine hjul på sydafrikansk asfalt. Det siger en lov fra 2004, som forbyder import af venstrestyrede biler til det afrikanske land.

Surt nok for ejeren er alle LaFerrari – både coupéerne og den senere roadster-version Aperta – netop venstrestyrede. Som om ejeren ikke havde problemer nok i forvejen.

Det vil sige, at bilen, som i Sydafrika er 40 millioner Rand (den lokale valuta, red.) værd, eller hvad der svarer til 1,3 millioner dollar, står overfor den grumme skæbne at blive knust.  Alt sammen fordi en lidt for nærig type troede, han kunne løbe om hjørner med et skattesystem…. og lige havde glemt at bilen var ulovligt allerede til en start.

 

Reklameblok:

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk