Sådan blev James May fyret for 30 år siden

Han karriere tog ikke ligefrem skade af det. Men fyret fra sig job som årbogs-redaktion blev James May altså i sin tid.

Han karriere tog ikke ligefrem skade af det. Men fyret fra sig job som årbogs-redaktion blev James May altså i sin tid.

James May har haft en lang og glorværdig karriere som én af verdens mest berømte motorjournalister. Men det har ikke været uden bump på vejen.

I 2019 fortalte May selv om nogle af hans overraskende mange fyringer. Blandt andet fra Volvo og magasinet Autocar for snart 30 år siden. Episoden, der kostede James May jobbet hos sidstnævnte, kan man dog sagtens strække lidt på smilebåndet af.

LÆS OGSÅ: Chauffør fyret efter få dage – kørte chefen Ferrari over som hævnDet gør han i hvert fald selv. Og nu har en tidligere kollega fundet beviset frem. Som årbogsredaktør var det James Mays job at sammensætte og redigere mindre tekster af alle de biler, som mediet havde testet i løbet af året. Og det må have trukket nogle tænder ud hos den gode May, for han bestemte sig i hvert fald for at indlede hver artikel på en meget strategisk måde.

I 1992 måtte man ikke have humor
Læste man hvert begyndelsesbogstav for sig, ville man få følgende beretning: “Road test yearbook so you think it’s really good yeah you should try making the bloody thing up it’s a real pain in the arse

Det fortæller Mays tidligere kollega Andrew Frankel nu om i et tweet, hvor han også indrømmer, at May bestemt ikke var alene om arbejdet. Han tog dog skraldet, så hans kolleger ikke fik røven på komedie.

Som ‘bevis’ vedhæfter Frankel et billede af samtlige artikler fra årbogenBjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk