Sådan beregner du den nye registreringsafgift – på en super gammeldags måde

Beregningsskemaer til registreringsafgift
Foto: Mercedes-Benz

Hvis du vil beregne registreringsafgiften efter de nye regler, er der nu hjælp at hente fra Motorstyrelsen.

Et flertal i Folketinget vedtog med lov nr. 203 af 13. februar 2021 nye regler for beregning af registreringsaften for motorkøretøjer i Danmark. Men det endelige beregningssystem hos Motorstyrelsen er først klar til sommer.

Så hvad gør du indtil da? Bare rolig, Motorstyrelsen har lavet to beregningsskemaer, som du kan bruge til at beregne registreringsafgiften efter de nye regler. Så du kan altså selv regne afgiften ud på din egen computer.


Men det kræver, at du har Excel, og at du forstår at bruge et regneark, for styrelsen har simpelthen lavet skemaerne på den helt old school måde. Nemlig i to Excel-ark.

LÆS OGSÅ: Overrasker datter med Lamborghini i gave

Beregningsskemaerne kan anvendes indtil den 1. juni 2021, hvorefter Motorregistret kan håndtere beregningerne. De nye regler træder i kraft den 1. juni 2021, hvor reglerne får virkning fra og med den 18. december 2020.

Styrelsen gør dog opmærksom på følgende:
“Der er alene er tale om vejledende beregninger. Er der forskel på registreringsafgiften beregnet efter disse beregningsskemaer og registreringsafgiften beregnet i Motorregistret (fra og med den 1. juni 2021), vil det være beregningen i Motorregistret, som er gældende.”

Så hvis du har mod på lidt regneark-hygge, kan du hoppe HERIND og hente dem. Og der er heldigvis en guide til at bruge dem, hvis du er Excel noob.

God fornøjelse.Kasper Erling er redaktionschef og medejer af Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 20 år. Email: ke@boosted.dk