Enlig Saab 9-5 står tilbage hos “forladt” bilforhandler

En Saab 9-5X står som den eneste bil tilbage i en forladt Saab-forretning i USA.

En eller anden – red den! Saab’en står i en nu forladt udstilling i Massachusetts, USA.

Opdateret: Den oprindelige artikel er fra august 2021. Vi har opdateret den med yderligere info.

Og her har den stået længe. Det skriver The Drive, som har støvet historien op. Men der var faktisk gang i Village Saab, som forretningen hed, længe efter, at selve Saab-fabrikken i Trollhattan drejede nøglen om. Da der ikke længere kunne leveres nye biler, valgte man at lave stedet om til en brugtvognsforretning.

LÆS OGSÅ: DANSKE CLAUS KØBTE DEN SIDSTE SAAB – NOGENSINDE!

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Hvornår den amerikanske forhandler også kastede håndklædet i ringen, har vi ikke præcist kunnet opklare. Men den sidste opslag på deres Facebook-side er fra juni måned 2017. Herefter er der ikke mange livstegn at spore.

Ses vi til Auto Show?


En hurtigt Google-søgning viser da også, at stedet er lukket permanent. Hvad der siden er sket, og hvorfor der står en 9-5 alene tilbage, kan vi ikke blive helt kloge på. Ifølge The Drive drejer det sig formentlig om topmodellen Saab 9-5 Aero Turbo6 XWD. Den model har turboladet 2,8-liters V6’er, 300 hestekræfter og firehjusltræk. Bilen er dog ikke spritny. Langt fra faktisk. Flere kilder hævder over for The Drive, at den har et sted mellem 40.000 og 50.000 mil (64.000 til 80.000 kilometer på tælleren, red.)

Den ensomme bil kan ses stadig på Google Street View. Men du skal kigge godt efter, for den er skjult af solens genskær i de store vinduespartier.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Ligner et spøgelseshus 
Den meget minimalistiske indretningsstil får nærmest stedet til at se helt uhyggeligt ud uden liv omkring. Men der står faktisk biler på grunden. Noget tyder på, at Village Subaru, en Subaru-forhandler blot nogle få kilometer væk, har overtaget stedet, der nu bruges som opbevaringsplads. Rundt omkring står nye Subaru-biler og andre mærkers modeller og venter. Og venter. Og venter lidt mere. Forestiller vi os.

Men Saab’en indenfor er der altså ingen som har rørt ved. Saab Automobile lukkede helt i 2013, men ikke før Koenigsegg faktisk forsøgte at købe fabrikken. Det var i 2009, men den handel gik skævt, og i dag hedder den eneste Saab-rest, som er i live, NEVS. Det er et kinesisk elbilseventyr som dog ligger meget stille.

Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk