Så skete det – russisk skrammel-mærke er tilbage

Med hjælp fra Kina er det lykkedes russerne at puste nyt liv i det gamle Sovjet-mærke Moskvich.

Selv da Moskvich første gang lavede biler mellem 1929 og 2006, var det nogle rædderlige biler, mærket fik sendt på vejene. Og nu vil de gøre forsøget igen. Altså fordi stort set alle andre, internationale bilproducenter er forsvundet ud af Rusland.

Annonce for Danmarks største bilmesse:

Russerne får hjælp af kineserne, som har stillet crossoveren JAC JS4 til rådighed. Den nye Moskvich 3 teknisk set bare en JS4 med et andet emblem. Det betyder et beskedent motorudvalg – faktisk er der bare to motorer. En 1,5-liters benziner og anden på 1,6 liter med op til 150 hestekræfter og 210 Nm. Og så skal en endnu ukendt variant med elmotor støde til.

Bilerne skal bygges på den fabrik i Moskva, Renault tidligere på året solgte tilbage til russerne, efter landets militære angreb på Ukraine. Og russerne begynder langsomt. Der skal faktisk kun produceres 400 biler lige nu og her. 200 med benzinmotor og 200 med elmotor.

Men med tiden er det ifølge Reuters planen, at Moskvich skal være russernes førende elbilmærke.  Senest i 2024 vil fabrikken producere 100.000 biler om året, siger de…

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

 

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk