Så skete det – nu bygger BMW brintbiler

De begynder i det små. Men BMW’s ansatte bygger nu også brintbilen iX5.

Et af de helt store spørgsmål i bilindustrien lige nu, er hvad vi alle sammen skal køre på i fremtiden. Meget tyder på, at det ikke bliver benzin eller diesel. I hvert fald ikke det som laves på olie.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Måske den syntetiske slags. Eller hvad med brint? Meget tyder på, at BMW er villig til at give brintbilen mere end bare et forsøg. I denne uge satte tyskerne nemlig gang i produktionen af brintbilen iX5.

I første omgang i en mindre skala inden for murene hos udviklingsafdelingen. Her produceres de første udgaver af enhver ny BMW i øvrigt. På den måde er mærket sikre på, at fabrikken er klar til den større produktion.

– Brint er en meget alsidig energikilde, og det spiller en afgørende rolle på vores rejse mod co2-neutralitet, siger BMW’s bestyrelsesmedlem Frank Weber om den nye iX5.

Reklameblok:iX5 skal bruges som forsøgskanin i udviklingen af fremtidige brintbiler. Men allerede nu kan Frank Weber fortælle, at man i produktionen af den brintdrevne SUV ikke skal bruge hverken sjældne grundstoffer som kobolt, nikkel eller lithium i batteripakken.

BMW sidder dog ikke alene med troen på brintbilen. Også Hyundai, Toyota og Honda mener det seriøst med brinten. Sidstnævnte fortalte i denne uge, at man vil lancere en brintbil i 2024.

 

Reklameblok:

 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk