Så skal sparegrisen smadres! 28 sjældne Ferrarier leder efter ny ejer


Onsdag 2. februar skal du have hele januarlønnen klar. Her skal hele 28 sjældne Ferrarier nemlig finde ny ejer.

Han har gjort det før. Og nu gør han det igen. Den tidligere racerkører Marcel Petitjean sælger nemlig endnu engang ud af sin imponerende bilsamling.

En samling han begyndte på i 1960’erne. Alt sammen fordi han mente, at det ville være mere kløgtigt at investerer i omhyggeligt udvalgte biler fremfor pensionskasser og aktieselskaber.

I 2020 var det gadebilerne, der stod for tur. Og nu er yderliger 28 biler klar til at forlade den i dag 90-årige franskmands samling.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Petitjean Collection Part II, som samlingen er døbt af auktionshuset RM Sotheby’s indeholder køretøjer fra 1959 til 1989 – og de sælges alle sammen uden en egentlig mindstepris.

En Ferrari 288 GTO fra 1985 betragtes som samlingens juvel. Det er en coupé med 8 cylindrede centermotor, dobbelte turboer og 405 hestekræfter. I alt byggede Ferrari 272 eksemplarer af bilen dengang i 1980’erne. Og det særlige ved bilen her er, at den egentlig blev bygget til Gruppe B-rally.

Den skulle eftersigende være i fremragende stand. Med alle stempler korrekt sat i servicebogen og et kilometertal på sølle 9.559 km.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Alene den bil forventes at indbringe et sted mellem 2,4 og 2,6 millioner euro svarende til 17,8 og 19,3 millioner danske kroner.

Har Michaels Schumachers første “Ferrari”
Et andet højdepunkt er en Ferrari 275 GTB/4 fra 1966, som Petitjean har haft i sin samling i 52 år. Bilen er praktisk talt uberørt uden noget nævneværdigt kilometertal. Alligevel er dens V12-motor passet og plejet efter alle forskrifterne gennem årene.

Bilen er en af de 330 eksemplarer, som Carrozzeria Scaglietti byggede for Ferrari. Og bl.a. derfor forventes den at indbringe Petitjean et sted mellem 1,7 og 2 millioner euro. Selv når salæret er betalt vil der være rigeligt med millioner tilbage!

Salgsopstillingen fortsætter med det ene vilde modelnavn efter det andet. Bl.a. har Petitjean en replika af Michael Schumachers første Ferrari Formel 1’er stående. En F310 fra 1996.

Den forventes at koste helt op til 90.000 euro. Godt 670.000 danske kroner.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af samlingen.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk