Så meget koster det at få tunet bil hos G-Power


BMW M8-ejere bør spørge G-Power til råds, hvis de synes, at deres V8-flagskib ikke flytter sig hurtigt nok.

Og ja, de typer, der bare ikke kan få en BMW M8 Grand Coupe hurtig nok, findes. For lige at sætte det lidt i perspektiv er det altså en bil, der triller ud fra fabrikken i Dingolfing med hele 625 hestekræfter og 750 newtonmeter.

Men som det ofte er, vil mere selvfølgelig have mere. Og mere skal de M8-ejere, der besøger G-Power – få. Men lad os lægge ‘stille’ ud.


I tunernes Stage 1-program skrues der moderat op for den 4,4-liters twinturbo V8’er. Og moderat er en underdrivelse. For allerede her er der 710 hestekræfter og 850 newtonmeter at gøre godt med.

Det vokser til 770 hestekræfter og 930 newtonmeter, hvis budgettet er til en Stage 2-optimering. Men helt amok går det selvsagt først i tredje og sidste trin.

Et monster – et rasende dyrt monster.
Stage 3 betyder 820 hestekræfter og et monstermoment på 1.000 Nm. Men det koster. En del. Det er i hvert fald ikke småbeløb, vi i G-Powers online-konfigurator kan lege med.

LÆS OGSÅ: 10 af de mest syrede stationcars i historien

Performance software (avanceret motorstyring, red.) er det første, du skal bruge. Skal det give 820 hestekræfter, løber det op i en faktura på 6.000 euro. De større turboer kan du heller ikke undvære. 5.360 euro – tak. Så når vi til udstødningssystemet. Med det får du både downpipes og fire afgangsrør i kulfiber. Pris? yderligere 6.000 euro.

Alt det ‘andet’
At fjerne hastighedsbegrænsningen fra BMW er noget af billigste, du kan bede G-Power om at gøre. Det tager de tyske tunere ‘kun’ 495 euro for.

Samlet pris: 132.000 gode danske kroner. Og det er før ekstraudstyr som optimeret udstødningssoftware til 245 euro.

Skal vi tage det kosmetiske, så koster en kølerhjelm i kulfiber 6.000 euro, mens hækvingen løber op i 3.332 euro. Men så er den også i kulfiber. Motordækslet skifter tunerne også gerne ud – altså hvis du afleverer 1.785 euro.

Fælgene i 21″ skal laves på bestilling, så her må du spørge G-Power om prisen. Fik vi sagt, at den ‘almindelige’ M8 koster over 3 millioner kr.? Altså hvis den skal stå med dansk afgift.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over seks år. Email: bj@boosted.dk