Så mange partier vil forbyde bilister at køre over 30 km/t

Foto: presse-fotos.dk

Forud for folketingsvalget siger flere partier nu, at de går ind for at rette endnu et forbud mod danske bilister.


Mens regeringen ‘ikke er på vej med et forslag om at sænke farten til 30 km/t i alle danske byer’, er både Enhedslisten og Frie Grønne ubetinget for et sådant forslag.

LÆS OGSÅ: Døde med 885 km/t – dokumentar om verdens hurtigste kvinde er på vej

Tidligere i år fik landets fire største kommuner mulighed for at sænke hastigheden i byerne til 30 km/t, og det har København allerede benyttet sig af. I Hovedstadskommunen vil det senest i 2025 højst være tilladt at køre 40 km/t. Mens enkelt steder begrænses til 30 km/t.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
I Odense, hvor man også har fået lov at sætte hastigheden ned, barsler byrådet med et forslag, der ligner københavnernes.

Og står det til en række af folketingets partier, bør alle kommuner have lov til at sætte hastigheden i byerne derned. Det viser en rundspørge på trafikområdet, som FDM har foretaget.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Kun to partier siger klart nej
Foruden både Enhedslisten og Frie Grønne mener også Radikale Venstre, at hastigheden på de 30 km/t er en god idé.

Kun Nye Borgerlige og Venstre – to ud af de ti partier, FDM har spurgt – afviser blankt at forbyde bilisterne at køre mere end 30 km/t i byerne. Resten af de valgbare partier repræsentanter på transportområdet svarer med forbehold. Eksempelvis vis siger Liberal Alliances Ole Birk Olesen, at:

– Jeg støtter, at man kan sænke hastigheden til 30 km/t. i kvarterer, som primært er boligkvarterer. Men på veje, som tjener som færdselsårer ind og ud af byen, skal folk kunne komme hurtigere frem, så svaret er nej.

De Konservative siger også nej. Dog tilføjer transportordfører Niels Flemming Hansen et: –

– Det kan godt være, at der er særlige behov nogle steder, men ikke generelt.

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk