Så mange kører over for rødt lys

Foto: Unsplash.com

En undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik viser, at mange bilister ‘tager den over for rødt’ – nogle indrømmer endda at gøre det med vilje.

Det kan lyde som en lille ting. Men det at køre overfor rødt kan faktisk være ret alvorligt. Og det koster dyrt, hvis ordensmagten tager dig i det.

Ikke bare giver det en bøde på 2.000 kr., det koster også et klip i kørekortet. En sanktion der altså kan mærkes. Især hvis kørekortet i forvejen hænger i en tynd tråd.

LÆS OGSÅ: Så mange danskere uden kørekort kører bil

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Alligevel viser den seneste undersøgelse på området fra Rådet for Sikker Trafik, at 15 procent af de danske bilister kører over for rødt. Det er især de 18 til 35-årige i trafikken, som bevidst kører over for rødt. Det indrømmer seks procent af de adspurgte i aldersgruppen at have gjort med vilje.

Samlet set indrømmer fire procent af de adspurgte i undersøgelsen, at de flere gange inden for det seneste år har kørt over for rødt.

Ses vi til Auto Show?


– Det er en af de mest grundlæggende regler, vi har i trafikken, at man stopper for rødt lys. Derfor er det både farligt og skaber forskrækkelse hos andre, når bilister overser eller bevidst fravælger at stoppe for rødt lys, siger Jeppe Gudmandsen, pressekonsulent i Rådet for Sikker Trafik, til Boosted.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk