Så langt måler politiets nye lasere

Tilbage i juni tog politiet 12 nye laserapparater i brug. Hver laser vejer blot 1,6 kilo og kan skyde 'noget længere' end de gamle lasere, som skulle stå på en trefod. 
Foto: Twitter.com/Københavns Politi

Tilbage i juni tog politiet 12 nye laserapparater i brug. Hver laser vejer blot 1,6 kilo og kan skyde ‘noget længere’ end de gamle lasere, som skulle stå på en trefod. 

Politiets nye lasere er fra firmaet Laser Tech, de er håndholdt og så er de udstyret med en række features, som dansk politi ikke har haft adgang til, før man i sommer tog den nye lasertype i brug.

Det skriver magacin.dk.

LTI 20/20 TruCAM II hedder lasermåleren. Og den type laser kan en række flere ting, end blot at måle et køretøjs hastighed, når det bevæger sig henimod en operatør eller en betjent. Kameraet i laserapprarten kan også filme forseelser, og den kan bruges på køretøjer, som bevæger sig væk fra operatøren.Dermed er det blevet lettere for politiet at dokumentere eksempelvis motorcyklisters hastighedsoverskridelser. Selve videokameraet har også en natte-indstilling, hvilket betyder, at laseren også kan bruges, når mørket falder på.

Så langt måler politiets lasere
Desuden sikrer laserens indbyggede GPS, at politiet altid ved, nøjagtigt hvor en bil er målt. Desuden er de nye laserapparater hele tiden online, og de måler op til 3 gange i sekundet. Afhængigt at vind- og vejrforhold vil der i en fuldt opladt laser være strøm nok til, at politiet kan måle trafikanter mellem 8 og 10 timer ad gangen.

Men hvor langt skyder de nye lasere så? Langt er det korte svar. Mere præcist angiver producenten selv, at TruCAM II kan måle køretøjer på distancer mellem 1.200 og 1.500 meter. Men laseren fungerer dog bedst på distancer mellem 15 og 150 meter.

Et kærkomment bidrag
I sommer kaldte vicepolitiinspektør Henning Pedersen, der er leder af Operativ Færdselsafdeling, de nye lasere for et kærkomment bidrag til politiets øvrige indsats.

– De (nye lasere, red.) giver os bedre betingelser for at stoppe de bilister, der kører for hurtigt, så de nye lasere er på den måde med til at højne sikkerheden i trafikken, sagde han til TV2 Lorry.

Hvordan den nye type laser, som det danske politi har indkøbt, virker, kan du se i klippet herunder.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk