Nürburgring: Så dyrt er det at køre galt i ‘det grønne helvede’

Det kan koste mere – meget mere – end ridser i stoltheden og lakken at komme galt afsted på Tysklands mest berømte racerbane, Nürburgring.

Det er måske verdens mest berømte asfaltstrækning. På de i alt 20,8 kilometers racebane kan du køre lige så stærkt, du vil eller tør. Eller lige så hurtigt din bil overhovedet kan.

Men det er naturligvis ikke en gratis fornøjelse. For det første koster det overhovedet at blive lukket ind i ‘ det grønne helvede’, som banen kaldes.

LÆS OGSÅ: Første teaser for Fast 9 er ude

For det andet – og hvad mange måske ikke ved – så kan det koste kassen at miste kontrollen med bilen på den legendariske racerbane.

Banen er nemlig lige så berømt for hastighedsrekorder og spektakulære racerløb, som den er for at kræve ofre. Både biler og mennesker er gået til her i løbet af ‘Nordsløjfens’ næsten 100-årige historie.

Koenigsegg
Et uheld har altid en startpris på minimum 150 euro

SÅ DYRT ER ET UHLED
Lad os starte i det små. Ramler du ind i noget autoværn, så det må repareres, koster det 5 Euro – eller 37 danske kroner – pr. meter.

Det bliver dog hurtigt dyrere. For med i de 5 Euro pr. baldret meter autoværn følger automatisk et basisgebyr på 150 Euro for den lastbil inklusiv arbejdsstyrke, der skal ud for at besigtige skaderne. Regningen lander hos dig!

Det du dog skal frygte mest er en nedlukning af banen på grund af dit uheld. Beslutter banens officials sig for, at dit ‘fuck up’ kræver et stop for alt aktivitet, koster det dig fra 1.350 Euro i timen. Påregnet fra hver time banen er lukket begyndende fra tidspunktet for ulykken. Og det var fra 1.350 Euro.

Det er altså 10.000 danske kroner pr. stillestående time!

Her er den fulde liste over, hvad et uheld potientielt kan flå dig for på ‘Ringen’

Basisgebyr for tilkald af autoværn-reparationsteam : 150 Euro
Bortskaffelse af skadet autoværn pr. meter: 10 Euro* ( tillæg for ved ekstra højde*)
Erstatning af autoværn* pr. meter: 31 Euro (* = nyt autoværn. tillæg afhængig af værnets højde)
Bortskaffelse af skadet autoværn-adskillere pr. styk : 5.10 Euro
Erstatning af autoværn-adskillere pr. styk: 39 Euro
Tilkald af Safety Car pr. halve time: 82 Euro* (* = to mænd og én bil)
Nedlukning af bane pr. time: fra 1.350 Euro* (* = stop for al’ kørsel på banen) 
Tilkald af fejeblad/autohjælp på banen: 600 Euro

FOLK FLOKKES ALLIGEVEL
Så selvom det altså hurtigt kan blive meget dyrt at kysse et autoværn, så flokkes folk med kløe i højrefoden stadig om Nürburgring.

Ganske enkelt fordi det er podet ind i enhver bilentusiast, at det er her – 700 kilometer fra den danske grænse – at alle kan komme og gøre forsøget på at blive den næste Lewis Hamilton.

Men du vil nødigt stå med regningen for en dumhed, vel?  Plus det, det koster at reparere din bil eller i yderste konsekvens at anskaffe en ny.

 

 


Reklame: