Audi rygtes tæt på et køb af Aston Martins Formel 1-hold

Foto: Aston Martin Cognizant Formula One Team

Det er ingen hemmelighed, at Aston Martin har haft en dårlig start på Formel 1-sæsonen. Holdets redning kan blive Audis ønske om en plads i feltet.

Skal Audi hedder Audi-McLaren, Audi-Aston Martin eller bare Audi, når det tyske mærket efter alt sandsynlighed træder ind i Formel 1 i forbindelse med 2026-sæsonen? Vi ved det ikke.

Alligevel flyver det med rygter i Formel 1-paddocken. Det senest knytter Audi til Aston Martins haltende Formel 1-hold. Temaet med base i Silverstone, England, ligger efter en forfærdelig start på sæsonen sidst i tabellen. Kun fire point foran bundproppen Williams.

Og ifølge Carbuzz, som citerer Aston Martins teamchef Mick Krack, er det ikke helt urealistisk, at tyskernes indgang til sporten går gennem Silverstone.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:– Vi ville lyve, hvis vi påstod, at det ikke er interessant. Jeg vil i hvert fald været interesseret i at tage snakken (med Audi, red.), sagde teamchefen under weekendens grandprix i Italien.

Aston Martins Formel 1-hold ejes af den canadiske forretningsmand Lawrence Stroll, som også har sin søn, Lance Stroll, i en af bilerne. Holdkammeraten er den firedobbelte verdensmester, tyske Sebastian Vettel.

Landsmanden, den tidligere BMW-Williams-kører og nuværende Sky Sport-kommentator, Ralf Schumacher, er heller ikke afvisende overfor idéen, om at et salg til Audi kan være Stroll-familiens vej ud af Formel 1 og ind i eksempelvis Nascar.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Uanset hvad der kommer til at ske, har Audi tilsyneladende rigeligt med mulighed. Williams’ teamchef Jost Capito er nemlig heller ikke afvisende overfor at tale med Audi. I Haas-lejeren vil Kevin Magnussens chef Gunther Steiner heller ikke afvise noget. Det amerikanske hold har dog ikke hørt noget fra Audi, fortalte Steiner i weekenden.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk