Reklame:

Russisk bilmærke truer Volkswagen – vil have milliarder i erstatning

Volkswagens nu tidligere partner siger, at man vil have et milliardbeløb i erstatning fra tyskerne. 

Langt fra alle er tilfredse med, at Volkswagen har sat sin russiske produktion i bakgear på grund af landets invasion af Ukraine. Det er især russerne selv der er sure.

Nu har en russisk domstol besluttet at indefryse Volkswagens værdier, sådan at det tyske mærke ikke kan tage penge med sig ud af Rusland. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Men det er ikke alt. For den russiske bilproducent GAZ, der siden VW selv stoppede med at bygge biler i landet sidste år, har bygget VW’er på en licensaftale, siger nu, at de føler sig snydt.

LÆS OGSÅ: Mødte en rutinekontrol – bilist får bøde på 224.000 kr.

Tyskerne har angiveligt brudt den aftale, man indgik med GAZ sidste år. Af samme grund er GAZ klar til at sagsøge Volkswagen for 15,6 milliarder russiske rubler svarende til 1,3 milliarder danske kroner.

Måtte æde kæmpe tab for at komme ud
Domstolsbeslutningen er stor hindring på Volkswagen vej ud af Rusland. Men det tyske mærke er ikke det eneste, som har mødt modstand i forsøget på at trække sig ud af landet.

Reklameblok:
LÆS OGSÅ: Rusland truer bilproducenter: Kom tilbage! Eller vi tager jeres fabrikker

Renault solgte sidste år alle sine aktiver i Rusland for bare én rubel. Under 10 øre i dansk valuta. Før Rusland invaderede Ukraine, blev det ellers vurderet at Renault russiske operation var op mod 2,8 milliarder dollar svarende til 19,5 milliarder danske kroner værd.

Et Volkswagen-mærke ser dog ud til at slippe ud af Rusland inden længe. I sidste uge meddelte Skoda, at man ‘er tæt på at kunne sælge sine russiske aktiver’.
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?