Russerne er på røven – kører rundt på dæk fra Sovjet-tiden

Foto: Twitter.com/bjoernstritzel

Det går ikke for godt for russerne på ukrainsk jord. Flere lastbiler kører angiveligt rundt på dæk fra Sovjetunionens tid.


Meget tyder på, at russernes væbnede styrker er på røven. Den russiske krigsmaskine mangler ganske enkelt penge. Senest har Björn Stritzel, der chefkorrespondent for udenrigs- og sikkerhedspolitik hos tyske Bild, gjort en overraskende observation.

LÆS OGSÅ: Myndigheder til ukrainere: Der skal IKKE betales skat af kaprede kampvogne

Russernes militærekøretøjer kører rundt på dæk fra Sovjetunionens tid. Her bemærker vi, at landet officelt fald fra hinanden 26. december 1991. Noget har russerne dog gemt fra dengang. Blandt andet dæk til lastbiler.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Nogen er desperate
Det opdagede Björn Stritzel, da han tog billeder af en ødelagt BM-21-lastbil, der ifølge BT bruges til affyring af de såkaldte Grad-missiler. Men det er altså hverken den ødelagte lastbil eller dens funktion, der er mest opsigtsvækkende. Det er derimod den lille markering på lastbilens dæksider.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Trent Telenko er også på Twitter, og han har en fortid i det amerikanske forsvarsministerium. Og selvom han ikke har kunnet fastslås dækkenes alder. De kan både være ældre og yngre end 31 år. Det skyldes det kaos, som opstod efter Sovjetunionens opløsning.

Dækproducenterne har sandsynligvis skulle bruge tid på at omstille produktionen. Derfor kan dæk påtrykt “USSR” godt være produceret efter Sovjetstatens opløsning. Trent Telenko noterer sig dog samtidig, at der er ‘tydelige revner’ i det mørnede gummi. For ham indikerer det, at der er tale ‘om virkelig gamle dæk’.

– Nogen har rakt langt ind på et lager et sted i Rusland for at finde de her koldkrigsdæk, fordi der ikke var andre tilbage. Man putter ikke noget så potentielt farligt på et stort våbensystem, medmindre man er desperat. Og det gælder også, hvis man er russer, skriver Telenko på Twitter.

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk