RQ 800 er en Audi med 820 hk


Den 4-liters V8’er i RS Q8 har endelig fået de muskler, den fortjener.

Er det fordi, at Audi RS Q8 fra fabrikken er en sløv snegl? Absolut ikke. Faktisk er fabriksbilen den hurtigste SUV, der nogensinde har kørt rundt på Nürburgring. Sådan helt officelt.

Men… Der findes jo altid dem, som vil have mere. Og til de typer har Manhart måske svaret i deres nye RQ 800. Faktisk er det ikke første gang, den tyske tuner kaster sig over den store SUV. Det gjorde de også, ganske kort efter at Audi havde sendt bilen på gaden.

Står på 24″ hjul
Men nu er bilen med hele 820 hestekræfter og 1.050 Nm mere skræmmende end nogensinde før. På de pressebilleder, Manhart har sendt ud, står den store Audi meget passende på massive 24″ hjul svøbt i 355/25-gummi på den bagerste aksel.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:Foran er monteringen med 295/30-dæk lidt mindre. Men det er altså stadig 24″ hjul!

Antallet af hestekræfter og newtonmeter skyldes, at Eventuri har leveret indsugningsystemet – det er selvfølgelig i kulfiber. Læg dertil at Manhart har leget med motorstyringen, installeret en ny intercooler og nogle meget større turboer.

Prisen er der desværre ikke noget ude om. Men en Audi RS Q8 koster lige knap 2,6 millioner kroner på danske nummerplader. Og bilen skal du komme med, før Manhart kan gå i gang..

Artiklen fortsætter efter reklamerne:

Av!

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af RQ 800

Reklame-video:


Næste side
Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk