Robert Downey Jr. kører BMW 3.0 CS med M5-motor


Iron Man har usædvanlig god bilsmag.

SpeedKore er ikke helt grønne bag ørene, når det kommer til restmods (som det hedder, når der bygges moderne teknik i en klassisk bil). Normalt holder de sig dog til amerikanske klassikere som Ford, Dodge, Plymouth og Chevrolet.

Men når Iron Man himself alias Robert Downey Jr. kommer med en BMW 3.0 CS, nikker de og smider en 3,6-liters S38-rækkesekser i den smukke E9’er. Lige den motor brugte BMW i E34 M5, dengang den var funklende ny i slutfirserende.

LÆS OGSÅ: Tuner giver BMW M135i hestekræfter som en M2Motoren fik senere forøget sin slagvolumen til 3,8-liter. Men som 3,6-liters er den god for 315 hestekræfter og 360 newtonmeter.

Signifikant meget mere end de 200 hypper fra den oprindelige M30-rækkesekser i 3.0 CS.

Det er dog ikke første gang, SpeedKore tryller på Downey Jr. befaling. Tidligere har de også bygget Hollywood-stjernen en Ford Mustang Boss 302, og en Chevrolet Camaro årgang 1967 som Downey Jr. gav videre til sin kollega fra de store lærreder Chris Evans.

Vi håber ikke, vi har set de sidste til europæiske ombygninger a la SpeedKore.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at se billederne af den lækre Bimmer.Næste side
Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk