Rival får advarsel for at genere Kevin Magnussen

Kevin Magnussen foran Scuderia AlphaTauri-køreren Pierre Gasly i Monaco. Foto: Haas F1

Kevin Magnussen måtte under weekendens løb i Monaco ud i flere undvigemanøvrer for at undgå sammenstød med AlphaTauris Yuki Tsunoda. Nu har japaneren fået sin fjerde advarsel. 

Under træningen til weekendens løb i Monaco måtte Kevin Magnussen flere gange foretage undvigemanøvrer i sin Haas-racer for at undgå sammenstød med AlphaTauris Yuki Tsunoda. Og nu læner japaneren sig faretruende tæt op ad en straf.

Normalt er det sådan, at Formel 1-kørerne får tre advarsler, før de straffes med ti placeringer i et løb. Men på grund af den længere Formel 1-kalender i år. Er antallet af advarsler hævet til fem. Yuki Tsunoda har efter at have lagt ‘unødige hindringer’ i vejen for Magnussen fire advarsler nu.

– Det står klart, at kører i bil nummer 22 (Tsunoda, red.) flere gange blev advaret om, at bil nummer 20 (Magnussen, red.) kom kørende, men valgte alligevel at fortsætte, så bil nummer 20 måtte undvige, skriver FIA i en udtalelse om hændelsen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
 

Kevin Magnussen er dog ikke helt uskyldsren i Formel 1-sammenhæng. Efter kvalifikationen i Barcelona fik danskeren en advarsel for at køre for langsomt. I det store regnskab betyder det dog ganske lidt. Især hvis man kigger på placeringer.

Yuki Tsunoda ligger efter løbet i Monaco på en 12. plads i VM-tabellen. Magnussen er – selvom han udgik med motorproblemer – fortsat 10’er.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk