Rimac-chef: “Derfor smadrede vi 14 sindssygt dyre biler”


At udvikle en ny bil er ikke bare noget, man sådan lige gør. Det koster både biler og penge. Og meget af begge dele.

Hvor mange biler tror du, Rimac måtte ofre på crashtest for at få udviklingen af den nye superbil Nevera helt på plads? Ja, altså hvis du ikke har læst overskriften, så gentager vi det gerne.

14 styk af prototypen, der længe blot var kendt som Concept Two, er der gået til. Det er i hvert fald, hvad mærkets grundlægger og direktør, Mate Rimac, selv siger i en ny video om Neveraens tilblivelse.

Og skulle du have glemt det, så er bilen et sandt uhyre. Der er fire elmotorer – en for hvert hjul –  tilsammen leverer de 1.940 hestekræfter. Er du ikke en idiot med højrefoden, burde Nevera være i stand til at køre 647 kilometer på én enkelt opladning.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Men helt ærlig – man bør skamme sig alvorligt, hvis man ikke er bare en smule tosset, når der er så mange hestekræfter til rådighed. 0 til 100 km/t er overstået på 2 sekunder – rent! Og bilen taber ikke pusten, før speedometeret viser 412 km/t.

Den dårlige nyhed? Der skal kun bygges 150 biler.

Ses vi til Auto Show?


 

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk