Rimac: 0 til 100 km/t på UNDER 1 sek. er muligt

Rimac

Rimac, der nu også ejer Bugatti, mener, at vi kun har set begyndelsen af performance på fire hjul. 

Hos Rimac i Kroatien er man især overbevist om én ting, når det kommer til biler. Tiden fra 0 til 100 km/t kan barberes ned. Ekstremt meget ned, forstås. Faktisk, siger Rimac, er det muligt at komme fra 0 til 100 km/t på mindre end ét sekund.

Det er bare ikke nødvendigvis en prioritet at få biler til at køre så hamrende stærk. Hverken hos Rimac eller hos nogen anden bilproducent. Det skriver The Drive som har interviewet Rimacs chefingeniør Matija Renić.

Renić forklarer sig med, at selvom vanvittige accelerationer længe har været en mulighed, er det ikke det, kroaterne jagter. I stedet søger man at finde en balance mellem netop performance og komfort.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Det går ét sekund langsommere pt.
Chefingeniøren ville dog hverken be-eller afkræfte om en sådanne bil, der kan gå fra 0 til 100 km/t på under ét sekund, er på tegnebordet.

Som det er lige nu, ligger vi omkring 2,1 sekund fra 0 til 100 km/t, når det skal gå rigtig hurtigt. Det er i hvert fald, hvad Tesla siger, den kommende Roadster kan præstere. Og det samme hævder Koenigsegg er muligt i hybridbilen Gemera.

For Rimacs vedkommende klares disciplinen på 2 sekunder rent i den nye hyper-elbil, Nevera. Et monster med lige knap 2.000 hestekræfter og 2.360 Nm. En meget berømt ‘pensionist’ har i øvrigt fået leveret det første eksemplar af Nevera. En ud af bare 150 eksemplarer i alt. Læs mere om det lige her.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk